Pregateste vinzarea

Pregateste-te sa vinzi casa! In mod real o vinzare necesita o pregatire prealabila ,minutioasa lucru pe care de obicei proprietarii il scapa din vedere. Acesta este motivul pentru care m-am decis sa usurez acest proces prin enumerarea pasilor pe care trebuie sa-i urmati dupa ce a fost luata decizia de a vinde .
-ACTELE NECESARE VINZARII :Primul lucru verificati actele de proprietate pentru ca va vor fi necesare :sa fie in regula si mai ales complete( actul de proprietate,cadastrul,intabularea,rolul fiscal - cu impozitul platit la zi si nu in ultimul rind actele de identitate ale proprietarului/proprietarilor trebuie sa fie valabile).Daca aveti dificultati consultantii imobiliari va pot indruma si ajuta sa rezolvati cu usurinta aceste probleme.
-PRETUL: Consultati site-uri de specialitate pentru a avea o imagine corecta asupra pretului pe care-l doriti. Pretul trebuie sa reflecte realitatea atit in raport cu imobilul pe care-l vindeti cit si cu preturile practicate pe piata.Daca pretul reflecta doar necesitatea de a obtine o anumita suma nu veti reusi sa vindeti in timpul scontat sau nu veti vinde niciodata!Agentul imobiliar va poate fi de real ajutor in rezolvarea acestei probleme prezentindu-va o situatie a preturilor obtinute prin vinzarea unor proprietati similare din zona care va intereseaza.
-UN NOU LOOK :Pregatititi imobilul pentru vinzare asa fel incit sa obtineti un profit maxim. Nu este de neglijat posibilitatea da a face anumite "cosmetizari" ale proprietatii incepind cu o curatenie generala temeinica si terminind cu renovari si restructurari atunci cind timpul si bugetul va permit. In situatia in care o proprietate este renovata recent pretul la care se poate vinde poate fi mai mare si intotdeauna se scoate atit investitia cit si un profit care nu e de neglijat. Daca optati pentru restructurari aceste se fac numai pe baza autorizatiei de construiresi este bine sa consultati un arhitect care va poate indruma asa fel incit rezultatul sa fie spectaculos.
-MOBILIERUL: Nu incercati sa vindeti proprietatea cu mobilierul existent decit daca acesta este foarte nou si se potriveste perfect imobilului respectiv.Vinzarea caselor mobilate (cu exceptia celor noi la care de regula se mobileaza bucatariile) se vind greu si creaza mari probleme vinzatorului.Daca prezentati mobilierul ca"bonus" sau inclus in pretul imobilului sansele de vinzare pot creste.
-CONSULTANTUL IMOBILIAR:Contactati-va consultantul imobiliar si discutati cu el sansele de vinzare si strategia vinzarii .
-RELATIA DE AFACERI: Amabilitatea si eleganta comportamentului dumneavoastra vis a vis de agentul imobiliar si de clientul adus de acesta esta cheia succesului Dumneavoastra !Trebuie sa priviti vinzare ca pe o relatie de afaceri si sa va comportati ca atare.Nu mergeti pe ideea ca proprietate se vinde nu proprietarul pentru ca este gresita. De ce atunci cind cumparati prajituri vreti ca si vinzatorea sa fie "dulce' iar pachetul sa aiba funda...nu credeti ca este la fel de importanata vinzarea unei case,macar cit vinzarea unor prajituri?!
-TRUCURI PERMISE IN RELATIA CU AGENTUL SI CU CUMPARATORUL :
-Nu stabiliti vizita mai multor agenti /clienti in acelasi timp (pe motivul ca este comod !)pentru ca fiecare agent/client are nevoie de intimitate si de atentie.
-Respectati orele de intilnire stabilite .Disponibilitatea dumneavoastra este esentiala .
-Daca aveti putin timp puteti da chei agentului dumneavoastra si in acest fel va scutiti de deranj
-Daca locuiti proprietatea pe care doriti sa o vindeti ,cind stabiliti intilnirile cu agentul pregatiti casa ca si cum urmeaza sa primiti vizita unui sef de stat !Vreti sa vindeti nu-i asa?!Curatenie,aerisit,flori aspectuase,totul impecabil ...va poate ajuta in mod real .Cumparatorul poate fi incintat ,cumpara si cu sufletul nu numai cu bani.Daca nu o locuiti se impune macar o igienizare periodica a imobilului Casele atragatoare se vind primele.
-Sa aveti la dumneavoastra actele imobilului macar in copie pentru a le putea prezenta.Astfel evitati pierderile de timp si va aratati seriozitatea si buna credinta.(vinzatorul,cumparatorul si agentul au scopul comun de a face tranzactia pentru care s-au intilnit ).

Comentarii

Postări populare