LUATI PE SUS DE FBI

Criza a facut mult rau dar si mult bine celor care lucreaza in imobiliare. Pare paradoxal dar asa este! Pentru ca in ziua de azi esti obligat sa te gandesti serios la bani, reflectezi si analizezi inainte sa te arunci ca disperatul pe un client. Suna rau? Este realitatea. Se cheama, in termeni de specialitate, sa" califici clientul"!.......dar cum sa-l califici cand el este gata calificat : este expert  in google-maps si banuiesc eu ca multi au fost pregatiti de FBI in tehnici de interogare (subtile, nu "mana la tatana usii" sau chestii de felul acesta). Daca dormi in cizme in cinci minute deconspiri adresa si poti sa-ti iei adio de la comisionul pentru care te stradui.
Portalurile, mai exact detinatorii de portaluri, nu au fost in viata lor ageti imobiliari dar cu siguranta au fost clienti macar o data; ca fiecare client care a platit un comision unui agent au si ei frustarile lor si au creat un sistem prin care te obliga sa deconspiri adresa. Asta intr-o tara unde legea nu-l ajuta pe agentul imobiliar si exclusivitatile sunt rare. Ce este de facut? Inveti sa pacalesti portalul, inveti sa ascunzi din fotografii detaliile care deconspira adresa, postezi doar dupa ce verifici stii tu unde daca se vede o anumita fatada.....si uite asa postatul unei oferte este o adevarata cursa cu obstacole. Este care pe care: cine este mai abil in a nu da raspunsuri exacte dar satisfacatoare .
Va dau mai jos cateva exemple de  intrebari si afirmatii capcana folosite de domnii clienti; nu am pretentia ca voi exaustiva dar cu siguranta vor fi exemple ce va vor edifica.
Clientii directi, lipsiti de subtilitate aplica intrebari directe, aproape amuzante;
-unde este exact proprietatea? DE CE NU-MI DATI ADRESA CA DOAR NU VA IMAGINATI CA MA DUC SA CAUT EU PE STRAZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-dati-mi adresa , ce atatea explicatii, bag pe GPS si ne vedem acolo;
-am vazut pe harta unde este dar nu sunt prea convins ca este ce-mi trtebuie...Tu musti momeala si incepi sa-i explici de ce este ce-i trebuie si-i dai detalii care corelate cu imaginile postate il duc direct in porta casei.
Clientii bine antrenati in tehnici de evitare a comisionului pun intrebari pline de miez cum ar fi: 
-credeti ca pana la statia de RATB CUTARE este mai mult de x metrii?
- Scoala la cate minute este? 
-Vecinatatile sunt linistite? Sper ca nu este vre-un bloc sau hala care lasa umbra in curte.....Si completeaza bland: va intreb pentru ca nu vreau sa va deranjez inutil nici pe dumneavoastra nici pe proprietar. 
Asta este o tehnica mult iubita de clienti si se cheama triangulatie: ia trei repere fata de care se raporteaza si unde se intalnesc" perpendicularele"....poc adresa!!!!!!!!!!!!!
Sincer eu nu condamn clientul care intreaba ci agentul care nu este capabil sa-si fructifice munca. Nu-i vorba multi sunt asa de destoinici incat si cu contract semnat te pacalesc si stim noi cum ; nu fac aici o lista a modurilor in care se face asta ca nu vreau sa dau idei celor care au oricum destule. Vreau doar sa trag un semnal de alarama poate, poate, cineva citeste si se gandeste serios cand discuta cu clientul cu care nu s-a vazut si nu a semnat un contract; esential este sa dai informatii exacte legate de calitatea proprietatii si nu despre locatie.Cum faci asta? Gandeste de doua ori si deschide gura o data si ce-ti iese din gura sa fie bine cantarit. Pierzi tu dar si eu daca am aceeasi oferta asa ca.....
GANDESTE CUN SA FII EFICIENT FARA SA-L INFURII PE CLIENT. Insista sa-i ceri tu detalii legate de ceea ce cauta si abia dupa ce constati ca este ceea ce-i trebuie, este unde-i trebuie si are ce-i ttebuie ca sa cumpere..... stabileste vizionarea.Te asigur ca economisesti timp si bani. Si pentru tine si pentru domnul client.
LUATI PE SUS DE FBI
-

Comentarii

Postări populare