CUMPARATORI DE WEEKEND

Cumparatorii de weekend exista! Da, da! Sunt reali nu este o inventie de-a mea; ei sunt o tipologie aparte pe care am studiat-o  ajungand  la concluzia ca merita toata atentia. Am reusit sa fac chiar o" fisa psihologica in 5 puncte" destul de utila ;acum doar bifez si ...gata stiu cu cine am deaface.

1/ SUNT  OCUPATI , MUNCESC TOATA SAPTAMANA timp in care tu stai, te uiti pe pereti si astepti sa vina we sa muncesti.
Cu alte cuvinte pot sa te sune cand au ei liber/chef , de obicei sambata sau duminica la ore la care nici pe soacra n-o suni ca s-o deranjezi -desi iti doresti mult s-o vezi turband de furie! De obicei auzi urmatoarele ":noi suntem in , sa zicem, Pipera si am vrea sa .....etc" adica hai sari ca ars si vino acum!

2/ SUNT CULTI, VORBESC CEL PUTIN DOUA LIMBI
Cum afli acest lucru? Simplu esti atent la telefon si constati ca dansii vorbesc relativ cursiv limba romana dar folosesc muuuuulte cuvinte din engleza cu accent american de preferat.

3/ TIPOLOGIE DOMINANTA concluzionezi asta pentru ca vorbesc repede, apasa pe "eu"/"noi" ca niste oameni foarte ocupati si importanti ce sunt; pe ton imperativ care nu lasa loc de intors  pretind ca" imediat" sa vizioneze/vizualizeze/viziteze o proprietate de obicei foarte scumpa.

4/ TINERI SI FOARTE TINERI ( AU VARSTA LA CARE TU NU AVEAI NICI BANI DE BICICLETA  PENTRU  CA ABIA TERMINAI FACULTATEA)
Daca faci o estimare a varstei dupa voce ii dai maxim 25-30 de ani varsta la care, dupa judecata ta,  nu a apucat sa stranga 300-500 mii de euro ...cum bancile sunt reticente in a da credite de valoare mare...deja ai o indoiala in suflet.

5/ SUNT OAMENI DE ACTIUNE
 Trecant peste ora nepotrivita, facand abstractie de "feeling"-ul pe care-l ai si care nu este pozitiv esti gata sa -i arati respectiva proprietate; o urma de indoiala in suflet tot ai si in incercarea de a-ti salva ziua de relaxare, ii povestesti de faptul ca trebuie sa semneze un contract de comision innaintea vizionarii si ..."apoi putem merge sa vizionam proprietatea". In acest punct discutia devine foarte interesanta: fie iti spune franc in fata  ca nu semneaza si "ce sunt golaniile astea" sa-i pretinzi tu lui sa semneze hartii, el are cuvant, el care care zilnic incheie afaceri de milioane prin gentleman agreement nu trebuie sa semneze nimic etc, etc.

Daca cele 5 punte se bifeaza  trebuie sa te orientezi din  mers si cu politete  sa spui ca ai un apel de la proprietar ; revii apoi  sa-i comunici ca se reprogrameaza vizionarea . Ai vreme astfel sa-i trimiti contractul, sa discuti cu el mai mult la telefon si sa intelegi exact cine este si ce vrea.
Daca-ti ia Dumnezeu mintile si te duci in weekend la astfel de intalniri (poate din dorinta de a nu prejudicia un proprietar foarte cumsecade sau poate pentru ca vrei un comision) vei vedea ca cele 5 puncte mai exact comentariile sunt reale si ca te afli in fata unei persoane care se plictisea duminica satul/a de jocuri pe calculator si de facebook si care  a descoperit turismul imobiliar de duminica.
 Poti merge in IKEA si-i gasesti pe acesti plictisiti sezand pe canapele cu telefonul in mana si butonand; unul se uita chiar pe site-ul Ikea! Era sa lesin cand am vazut . Daca ai timp sa-i urmaresti vei vedea ca sunt aceeasi cumparatori de weekend din Ikea.
Daca si tu te plictisesti ca si el ...este o buna ocazie de socializare. Succes


Comentarii

Postări populare