sperantedesarte@romania.ro.

 A inceput un nou an care poate aduce noi preocupari  dar si noi incercari in viata fiecaruia... unele placute altele mai greu de digerat. Ficare inceput de an naste noi sperante in sufletul meu si-mi aduce in gand tot ceea ce nu am reusit sa fac sau sa vad anul trecut. Mereu", la inceput de an, fac o lista, mintal, sperand ca mi-o voi bifa pana la sfarsitul anului. Anul acesta renunt , am obosit sa sper ca:
-va fi un an in care guvernantii se vor gandi mai mult la noi decat la ei si se vor preocupa mai mult de cei care i-au votat si nu de diurna lor, se vor gandi la cei fara case si nu vor dispera pentru ca nu le mai platim camere de hotel de 5 stele, se vor gandi la marirea pensiilor si salariilor si nu la marirea numarului de ministrii, se vor zbate sa obtina reducerea TVA-ului macar la alimente daca nu in general la toat ceea ce se vinde si nu vor face caz de scaunele din sala de sedinta ( care este arhisuficienta pentru ca dansii oricum nu se zdrobesc ca sa o umple, nu-i nici un pericol sa stea vre-un domn parlamentar in picioare);
 -  am obosit sa imi doresc sa traiesc ziua in care medicii romani nu vor mai emigra; pot emigra cei incompetenti dar nu in alte spitale, de oriunde, ci la " zdup" unde le este locul ; sper ca un ministrual sanatatii , oricare ar fi el, sa faca macar cat ar face Raed Arafat daca i-ar lua Alah mintile si ar accepta sa ramana ministru;pacat ca nu a vrut ..... ar fi avut si el ocazia sa se afunde in mlastina de la Ministerul Sanatatii si sa devina un roman adevarat: corupt si fara sustinatori; mai sper sa vad campanii si pancarde de sprijin pentru un astfel de personaj ( un ministru roman al sanatatii) si nu greve si huiduieli. Cred ca  Ministerul Sanatatii este locul prin  care s-au perindat cei mai multi ministrii in anii scursi de la revolutie.
- am incetat sa sper ca macar anul acesta sa se stabilizeze forma de bacalaureat, sa se revina la admiterea prin examen in facultati( la toate), sa se reintre intr-un normal al invatarii in Romania si nu sa perpetuam un stil de invatare dupa cum cred si vor  ministrii; cum se schimba ministrul cum se gasesc zeci de probleme STRINGENTE care trebuiesc rezolvate si care nu fac decat sa inebunesca copii dar si parintii care traiesc cosmarul schimbarilor.
- nu mai vreau sa sper ca vom reusi sa facem o lege care sa reglementeze piata imobiliara; Europa nu vrea si guvernantii din Romania , obedienti, accepta si  inchid ochii la multimea de probleme din acest domeniu.
Am obosit sa mai sper.....anul acesta doar voi privi cu capul gol de ganduri si voi analiza ceea ce se intampla. Cu alte cuvinte "ce-o vrea Domnul sa fie". Oricum anul  a inceput bine cu intamplari cel putin paradoxale daca nu hazlii. Sa vedeti: azi am vazut la Tv ceva care m-a lasat cu gura cascata  : lacatusii din Spania au anuntat ca nu mai schimba broastele atunci cand banca ii solicita sa faca acest lucru la casele executate...macar atat pot face bietii oameni: sa se solidarizeze cu concetatenii care, ramasi fara serviciu, nu mai pot plati imprumutul la banca. Astept si anuntul lacatusilor romani dar si al altor "verigi" implicate in lantul executarilor din Romania. Ia sa vedem cine are singe in vene si spune: anul asta, care va fi cel putin jalnic din punct de vedere financiar, nu intermediem decat daca proprietarul nu este strans cu usa sa vanda. Astept angajamentele pe adresa de e-mail "sperantedesarte@romania.ro.


-

Comentarii

Postări populare