Cum sa "percepi" un client

De ceva vreme incerc sa gasesc un sistem de selectare a clientilor ca sa-mi economisesc fortele pentru ca sunt epuizata fizic si nervos de cind cu programul prima casa .Prea multe cereri de case cu pret sub 65000 E si oferte ....zero.Toti vrem o casa perfecta in imobil nou,in cele mai bune zone ale orasului (Nord si Dorobanti) cu suprafete generoase,cu finisaje de exceptie ...daca avem bani cumparam daca nu fie stringem...BANII fie luam in zona si in situatia pe care ne-o permitem.Desi am o baza de date impresionanta nu am ce vinde la aceste preturi. Unde am eu nu vor ei si vice versa.Parca suntem intr-o piesa perpetua de Caragiale. Un Caragiale al imobiliarelor ar avea ce scrie in vremurile astea. OHOOO!!Dar nu avem probleme numai la vanzari pe bani putini ;adevaratele dificultati le ai cand incerci sa vinzi ceva celor cu multi si foarte multi bani care datorita faptului ca nu au contact cu lumea reala decit accidental (intre ei si restul lumii sta un zid de euro care-i protejeaza de greutati si probleme!Foarte bine,cinste lor ca au reusit!) pierd busola si se comporta de neinteles pentru mintea unui om de rind .In una din saptaminile trecute o distinsa colaboratoare de-a mea merge cu o clienta cam "atoasa" sa-i arate o proprietate( dupa ce-i oferise zeci de variante pe care le refuzase: ba ca sunt pe nord,ba ca nu arata bine intrarea in imobil,ba ca parcarea e prea nu stiu cum ).In sfirsit alege ceva si se duc sa vada.Cind ajung in curtea imobilului, de altfel un bloc nou in Nordului cu apartamente ce corespundeau fix cererii dinsei, ce crezi ca zice clienta? "Aici va imaginati ca voi cumpara eu?!Pacat ca asa m-ati perceput!" Si se-ntoarce pe calcaie si pleaca lasind-o pe doamna consultant cu gura cascata.Intreb si eu ca prostul:cum sa fac sa "percep" corect acesti clienti dispusi sa ne puna pe drumuri?

Comentarii

Nu poti. Nici ei nu stiu ce vor.
CARMEN MIHAITA a spus…
Sincer cei mai multi clienti te fac sa te simti confortabil in prezenta lor dar sunt unii care nu numai ca nu stiu dar nici nu incearca.Cred ca un psiholog ar avea multe de spus despre acest fenomen.
Anca a spus…
Cred ca un lucru care v-ar scuti un pic din timp ar fi introducerea pe site sub fiecare oferta, posibilitatea de a lasa comentareii, sau de a pune intrebari. Garantat vor fi si multe grobiene, dar poate asa macar o parte isi vor face o idee
CARMEN MIHAITA a spus…
@Anca pai chiar aveti aceasta posibilitate la" contact" unde se deschide o fereastra etc.In general oamenii intreaba si cer date in acest mod.

Postări populare