Programul prima casa -o noua iluzie

O noua gaselnita a guvernului face valuri in apa neclintita a pietei imobiliare...Era o liniste de-ti tiuiau urechile si o tihna pe care am fi savurat-o daca ne-ar fi lasat in pace" corul antic" al intrebarilor "ce va fi maine? mai venim sau plecam in concediu pe perioada nedeterminata?! "Dar n-a fost sa fie, s-a trezit din somnul sau cu vise zbuciumate Domnul Boc si a mai scos o speranta din mineca .Toti am inviat si ne gindim cu bucurie la ziua de maine.Un gind insa nu-mi da pace :daca presedintele spune ca intram in recesiune de unde naiba mai au bancile bani sa imprumute populatia ba chiar cu dobinzi mici ,ROBOR plus maxim 2,5%?!
In mod normal ar fi trebuit urmarita o succesiune logica a demersurilor si anume sa facem intii sa mearga piata imobiliara crescind salariile si reducind birurile ,sa ajutam sa se construiasca mai ieftin prin scaderea taxelor si favorizarea producatorilor interni si apoi"implementam"programul prima casa(ce-mi place mie cuvintul asta importat de dl Roman ...suna foarte sexi asa cum era si dinsul pe vremea cind il savura ) . Neurmarind firul acest program devine praf in ochii alegatorilor; este ca si cind ai dori sa zbori dar nu ai aripi .
Frumos din partea guvernului dar cui se adreseaza acest program cind tinerii nu mai au serviciu sau daca au, lucreaza pe mai nimic sau la negru ca nu-si mai permit nici patronii sa plateasca taxe. De unde 700 si ceva de E pe luna salariu plus 3000 E avans ...si apoi cite case sunt la pret de 60000E. De unde bani de diferenta ,depozit pentru 3 dobinzi si inca un credit,inca un avans de 25% vai Doamne! Ca sa nu mai vorbim ca atit patronii de agentii imobiliare cit si dezvoltatorii care mai sunt in viata inca si nu s-au sinucis dupa lantul de dezastre care s-au abatut asupra noastra( tranzactii foarte putine, TVA-ul la benzina nedeductibil , impozitul forfetar , ordonanta 174/2008 ,TVA-ul la vinzarea locuintelor de catre particulari,lipsa creditarii, etc) si-au pierdut si cheful si oamenii buni de vinzari. Cine sa mai vinda pe piata Bucurestiului case in programul minunat?Fac apel la oamenii mei exceptionali care s-au imprastiat in 4 zari deznadajduiti sa se intoarca ca vom avea de lucru ...sau poate va fi doar o noua iluzie?!Lasa ca daca merge va sun dragilor.
PS : pentru ca aceasta masura luata de guvern este o gluma si eu o tratez tot in gluma!

Comentarii

Andrei a spus…
Foarte bine scris. Doar ca gluma lor politica influenteaza destine si marcheaza vieti de care lor nu le pasa. Romania land of choise? Care alegere?
Sa emigrez sau sa nu emigrez, poate. Desi si aici intrebarea este cu raspuns sugerat: de guvern.

Postări populare