Credibilitate si bani

Cita pasiune,cita incrincenare pe bloguri,in presa,la tv,la coada la pensie,in a face demonstratii de cum cresc sau scad preturile la case!Sunt uimita si incerc sa ma dumiresc raspunzind la inrebarile "de ce se preocupa oamenii de acest subiect? De unde au rasarit atitia" specialisti" in piata imobiliara?! "Sunt naucita! Sa -i luam pe rind, sa-i analizam si sa dezlegam misterul (daca putem,daca nu macar sa incercam):

-Domnii P+ P, oameni destepti si care au facut bani si politica cu aceeasi nonsalanta ,au lichiditati si credibilitate.Ce fac cu aceste doua elemente?Le investesc in piata imobiliara ...s-a vazut cum :manipulind scaderea preturilor prin prognoze...incredibile;mare lucru sa nu aflam ca urmatoarele dezvoltari le vor apartine.Facem pariu?

-Bancherii ar vrea sa dea credite dar nu mai au lichiditati(...le-a blocat BNR in RMO... sau s-au evaporat...! ) Au credibilitate dar fac avioane din ea.

-Dezvoltatorii, bazindu-se pe cresterea preturilor timp de citiva ani ,au construit( si bune si rele si ieftine si scumpe). Si-au pastrat, in mare, credibilitatea dar si-au blocat banii.

-Proprietarii "mici "dar reprezentativi prin numar (=cantitate) au ramas incredibil de debusolati cind au constata ca Mos Craciun sta in America si nu in Laponia si nu le-a dat ci le-a luat ...procente mari din speranta dumnealor.

-Agentii imobiliari sunt prinsi la mijloc in acest virtej ,sunt pe cale sa-si piarda si banii si credibilitatea ...

Singura salvare poate fi in ceea ce am semnalat deja:crearea unei analize (studiu) de piata care sa fundamenteze orice demonstratie ;stiinta nu intuitie.

Comentarii

Postări populare