Pregateste inchirierea

Inchirierea unei proprietati cu destinatia "locuinta" necesita o atentie deosebita mai ales cind aceasta nu a fost amenajata special pentru acest scop.In aceasta situatie sunt necesari citiva pasi care fac ca proprietatea sa fie mai usor si mai profitabil inchiriata.

Amenajarea proprietatii tine de bugetul fiecaruia dar se va reflecta in chiria obtinuta .Se inchiriaza la preturi maxime locuintele in care s-au facut igenizari serioase care pot merge pina la zugravirea interiorului,restructurarea bailor si montarea de obiecte sanitare noi si moderne,gresie si faianta de calitate,lampi ,comutatoare si prize noi.Montarea prizelor se face la 30 cm de la pardoseala (pentru a fi usor acoperite de mobilier) iar a comutatoarelor si intrerupatoarelor la nivelul care este comod pentru a fi abordate.Este de dorit sa se faca finisaje in culori calde nu stridente pentru a fi usor de asortat cu mobilierul si ulterior agreate de chiriasi.Parchetul se rascheteaza daca este in stare buna sau se monteaza altul nou( in functie de buget se poat monta parchet de lemn sau parchet laminat care este ieftin,usor de montat si de efect.Nu se recomanda montarea mochetelor care se pot murdari usor si in scurt timp arata deplorabil .Daca timplaria nu este de calitate se poate schimba cu timplarie din lemn sau PVC cu geam termopan care asigura o buna izolare termica si fonica. Usile interioare si de acces se pot schimba sau se pot vopsi.

Mobilierul si obiectele decorative trebuie sa fie moderne ,sa asigure strictul necesar ;obiecte" decorative" de calitate indoielnica sau cele personale gen carti,fotografii nu-si au locul in proprietati destinate inchirierii.

Aparatura electonica si electrocasnica este apreciata daca este de calitate si deserveste corect locuinta( tv,frigider,aragaz,cuptor de microunde,filtru sau expresor de cafea,masina de spalat rufe si vase,aparate de aer conditionat sunt de regula intilnite in locuintele oferite spre inchiriere ).

Covoarele,perdelele,jaluzelele au rol atit decorativ cit si practic si trebuie sa fie asortate cu mobilierul si culoarea peretilor.Aceste accesorii fac de multe ori o casa sa devina camin si intotdeauna prezenta lor este apreciata daca au fost alese inspirat.Va recomandam ca la amenajarea unui interior sa consultati un specialist iar daca bugetul este limitat inspirati-va din revistele de decoratiuni interioare .

Obiecte de uz casnic( vesela,tacimuri,vase de gatit etc) lenjerie de pat se admit numai daca sunt in stare impecabila sau noi.

Pregatirea actelor necesare inchirierii:actul de proprietate,rolul fiscal si actele de identitate ale proprietarului/proprietarilor sunt necesare in momentul incheierii unui contract de inchiriere.

Contactarea agentului imobiliar pentru a stabili chiria si pentru a fi sigur ca proprietatea nu mai necesita nici o interventie inaintea prezentarii eventualilor clienti.

Trucuri:amabilitatea,muzica buna in surdina,florile din vaza si scaunul oferit pentru a lua loc in timpul discutiilor asigura succesul si...sute de euro in plus la chirie.(vezi articolul "pregateste vinzarea")

Comentarii

Postări populare